2014-02-22

Mönsterexemplar eller monsterutmaning?

Är det lättare eller svårare med mönster  på vintern?
UTMANINGEN:
Våga välja mönster

Så möts vi då här för att summera veckan. Inte nog med att det har varit svårt att kommentera på bloggen, det har också varit en svår utmaning. Åtminstone om jag läser de mail som har kommit in.

Så vad är det då som gör oss så obekväma med mönster? Är det för att vi inte har ekonomin att köpa plagg som man tror ska bli hängandes i garderoben? Är det för att vi inte vågar sticka ut? Finns det något mönster som är lättare än något annat?

Många frågor blir det men jag vill så väldigt gärna veta vad ni har kommit fram till under veckan, era tankar och funderingar. Dela med er! I morgon är det dags för en ny utmaning och den kommer att bli bra.

7 kommentarer:

  1. Veckans utmaning var ju lite svår. Jag tror att du har tänkt rätt att ekonomin styr, man vill inte slösa på något som kanske sen blir hängande i garderoben.
    Sen kan det ju vara så att man "syns" mer i mönstrat, och det är ju också något att jobba med;)
    Mvh

    SvaraRadera
  2. Rutiga skjortor och tvärrandiga trikåtröjor känns som lågtröskelmönster för mig. Såna bär jag gärna, men tänker inte på dem som mönstrade plagg... Håller med om att det känns som om man syns mer i mönster.

    SvaraRadera
  3. När jag var gravid köpte jag en svart topp med röda fina rosor på. Det blev snabbt en favorit. Nu som icke gravid skulle jag inte våga. När jag var gravid stack jag väl ut ändå så då vågade jag.

    SvaraRadera
  4. Hei hei. Jeg tror man bruker mer mønster og farger om sommeren. Vårt kalde klima gjør vel at mørke, ensfargede plagg passer bedre. Jeg liker mønster og tenker ikke på om jeg stikker meg ut, men mine fest klær er mer mønstrete en hverdagsklær.
    Hilde

    SvaraRadera
  5. Vågar man väl bära mönstrade plagg är det så många faktorer som ska samspela med varann. Är det ett mönster som passar mig? Blommor,rutor, prickar, paisley mm. Är det en färg som tilltalar mig, passar modellen mig figur och vad ska jag ha till? Hittar man ett vackert mönster är det ju inte säkert att det sitter på en blus vars modell är smickrande för ens figur. Veckans utmaning har fått mig att se med nya ögon på mönster så nästa gång jag är i en butik kanske jag vågar prova fler plagg än jag brukar.
    Hälsningar från Pernilla

    SvaraRadera
  6. Så kul med alla era funderingar och reflektioner. Det känns som att vi har utmanat oss ganska bra den här veckan och kanske till och med tittat med nya ögon på mönster. Tack för att att ni hängde på utmaningen.

    SvaraRadera